Clash Royale Büyücü Nasıl Kullanılır?

Büyücü kartı oyunda az kullanılsa da güzel bir karttır. Neden mi güzel kart diyoruz size bunu açıklayacağız. Yazımızın konusu da zaten büyücünün kullanımı ve desteleri.

Öncelikle silahşör yerine büyücü kullanılabilir. Çünkü büyücü kartı 1 iksir olmasına rağmen daha avantajlıdır. Avantajı ne size söyleyelim büyücü sadece bir kartta vurmaz. Her saldırısında alan hasarı vermektedir bunun için silahşör yerine alınabilir. Kartı hem savunma hemde saldırı için kullanabilirsiniz. Çünkü kartın vurduğu damageler yüksektir ve seri vurur.

Bu yüzden dolayı hem savunmada hemde saldırıda kullanılabilir. Kartı savunma amaçlı kullanmak istiyorsanız silahşör gibi kullanacaksınız. Kulenin biraz arkasından kullanmanız yeterli olacaktır. Bu sayede karşıdan gelen birimler direk olarak kuleye vuracaktır. Kuleye vurmasın deyip kartınızı veda ettiğinizde 5 iksir vermiş olacaksınız.

Ve bunun yerine kulenize vurmasını sağlarsanız daha faydalı olacaktır. Bu sayede savunma yaptığınız o kart ile saldırıya çıkabilirsiniz. Aslında mantıken baktığınızda 1 iksir daha verip silahşör yerine alınabilir.

Çünkü silahşör kartı toplu birimlere fazla faydalı olmuyor. Hemde neredeyse silahşörle vuruşları ve damageleri aynıdır. Bu yüzden dolayı tek bir karta vuran silahşör yerine büyücü alınabilir. Çok kişi kullanmasa da büyücü kartı oyundaki güzel kartlardan birisidir. Ancak nedense oyunda az kullanılan kartlardan biriside büyücüdür. Üst arenalarda kullanılanlar neredeyse yok denilecek kadar az. Buna bakarak büyücü kartını kullanmaya bilirsiniz ancak biz tavsiye ederiz. Bir silahşör kartından daha iyi olduğunu düşündüğümüzdendir belkide. Son zamanlarda zaten kartlar hep birim olarak çıkıyor mezarlık, goblin çetesi gibi.

Bu kartlarında antisi alan hasarı vurduğu için büyücü kartıdır. Bu şekilde büyücü kartını size uzatarak anlatabiliriz şimdi desteleri söyleyelim. Bir çok kart gibi büyücü kartı da neredeyse tüm destelerde kullanılabilir. Ama şunu söyleyelim ki iksir maliyeti yüksek destelerde daha çok kullanılıyor.

Çünkü kullanılması bilinirse 5 iksir ile karşının 10 iksirini alabilirsiniz. Kart toplu alan hasarı verdi için kartı birim gördüğünüzde direk atın. Daha sonra o birimleri yanına gelene kadar temizlediğini göreceksiniz. Birimleri temizledikten sonra önüne pekka, dev gibi bir tank atarak. Karşıya saldıraya çıkabilirsiniz bu sayede karşının iksiri almış, saldırıya çıktığınızda iksir maliyeti düşük bir şekilde çıkacaksınız.

Önünde tank olan destelerde kullanılması biraz daha mantıklı çünkü. Mesela pekka kartının arkasına attığınızda karşısını çıkan küçük birimleri öldürür. Buda pekkanın daha kısa sürede kuleye vurmasını sağlayacaktır. Veya da dev kartının arkasına atarsanız karşısına atılan kartları temizleyerek. Ölmeden kuleye saldırmasını sağlaya bilirsiniz öldükten sonra büyücüde hasar verir. Bu şekilde büyücü kartını oyunda kullanabilirsiniz denemenizi de bir kaç kere tavsiye ettik.

Bir sonraki yazımızı site üzerinden takip edebilirsiniz ve kartlar hakkında bilgi edine bilirsiniz.

Yorum Yaz

Konu hakkında sende yorum yapmak ister misin? Diğer arkadaşların yorumunu okur, sana cevap yazabilir.