MAME Arcade Emülatör İndir ve Nasıl Kullanılır?
MAME tamamen olarak ücretsiz sunulan bilgisayarınızda kurarak Arcade oyunlarını oynayabilmeniz için gerekli oyun emülatörüdür.
Emülatör Windows 11 da içinde bulmak üzere tüm Windows işletim sisteminde çalışmaktadır. İşletim sisteminiz Windows olduğun müddetçe hangi Windows’un tüm işletim sisteminde kullanabilirsiniz.
İndirmiş olduğunuz indirme dosyasını bilgisayarınızda çalıştırınız. Arşiv dosyasını açınız ve program 7-Zip ile sıkıştırılmış ama sizin 7-Zip kurmanızı gerek yok exe olarak sıkıştırıldığında sadece kurulum yerini belirtiniz veya indirdiğiniz yere kurmak isterseniz direk Extract butona basmanız yeterli.
MAME Arcade Emülatör 0.217 (32 Bit) İndir
MAME Arcade Emülatör 0.217 (64 Bit) İndir
Kurulum sırasında ayrı bir klasör açmayacaktır, direk indirdiğiniz yere programı açacaktır eğer bir klasör belirtirseniz kurulum en son kısmına /mame emulator diyerek klasör olmasını isterseniz o zaman indirme klasörünün içine mame emulator klasörünü dosyaları açacaktır.
MAME Emülatör Nasıl Kullanır?
MAME Arcade Emülatör sadece oyunları çalıştırmak için gereken emülatör programıdır. Oyunları ayrıca indirmeniz gerekmektedir. Oyunları site içerisinde MAME Emülatör Oyunları sayfasında bulabilirsiniz.
İndirmiş olduğunuz tüm oyunlar için yapmanız gereken indirmiş olduğunuz arşiv dosyasının üzerinden indirdiğiniz şekilde arşivden çıkarmadan ve ismini değiştirmeden kurmuş olduğunuz MAME Emülatör içerisinde Roms klasörüne aynen yapıştırınız.
Daha sonra MAME Emülatör klasöründe mame.exe dosyasını çalıştırınız. Karşınıza ilk olarak oyun listesi çıkacaktır. Burada indirerek Roms klasörüne attığımız oyunu ismini bularak üzerine tıkladığınızda direk olarak çalışacaktır. Oyunu bulmanın kolay yolu ise üst taraftaki search yani arama kısmına oyunu adını yazabilirsiniz.

Listede binlerce oyun mevcut yalnız bu oyunların sizin bilgisayarınızda olması gerekli. Oyun ismini üzerinde tıkladığınızda hemen yan tarafta bulunan infos menüsünden romset alanında oyunun adının nasıl yazılacağını görebilirsiniz.
Oyunda zip ve rar uzantılı arşiv dosyalarını desteklemektedir, burada dikkat etmeniz gereken ise oyun adının aynen Roms klasörünüzde burada yazıldığı gibi yazılması olacaktır çok küçük yazı değişimi yaptığınızda oyun çalışamayacak ve oyunu yüklemenizi isteyecektir.
Klaveye ayarları içinde oyun çalıştırmadan önce alt tarafta yer alan “Configure Options” menüsüne girerek açılan pencerede “General Options” menüsüne tıklayarak klavye ayarlamanızı yapabilirsiniz.
Alp Düzelir 30 Mart 2023
Mame64 için indirdiğim ROM dosyalarını C sürücüsündeyim ROM klasörüne yapıştırdım ama oyun açılmıyor. Ne yapmalıyım?
Moderatör 31 Mart 2023
Selam Alp Bey, açtığınız klasör içerisinde ROM klasörüne yüklediğinizde Name emülatörde yüklediğiniz oyun listede aktif olacaktır. Listeden oyunu seçtiğinizde ise doğru indirme ve yükleme yaptıysanız çalışacaktır. Tek yolu bu basit şekildedir.
Levent Düzgün 30 Eylül 2022
Para atma yeri bozuldu. Bunu direk sınırsız nasıl yapabiliriz?
Moderatör 2 Ekim 2022
Selam Levent Bey sorunuz sanırım kullandığınız cihaz ile alakalı bir sorudur. İndirme ile para atma yeri ile hiçbir alakası yok.
Emre Öztürk 25 Temmuz 2022
Merhaba üyeliğim yok bilgisayardan da pek anlamam ama bu oyunları oynamak istiyorum. Üye olmadan nasıl indirip oynayabilirim aşama, aşama yazarsanız sevinirim.
Moderatör 26 Temmuz 2022
Selam Emre Bey indirmeyi direk siteden yapabilirsiniz. Siteden indirme için üye olmanıza gerek yoktur. İndirme ve oyunun rom dosyalarını nasıl yükleyeceğinizde sayfada detaylı yazmaktadır. Sayfada ki işlemleri okuyunuz ve uygulayınız. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız sorunun anlatarak tekrar bizlerden yardım isteyebilirsiniz.
Yusuf Bilir 24 Ağustos 2021
Merhaba MAME arcade emülatör için sorum olacaktı sorabilir miyim?
Moderatör 24 Ağustos 2021
Merhaba Yusuf Bey, tabiî ki buyurun sorunuzu sorabilirsiniz.
Can Başdemir 1 Haziran 2021
Merhaba 32 bit ile 64 bit arasında ne gibi bir fark var acaba?
Moderatör 2 Haziran 2021
Selam Can Bey, fark yok aynıdır. 32 bit 32 bit Windows için 64 bit ise 64 bit Windows kullanıcısı içindir.
Barış Yıldız 12 Mart 2021
Merhaba, Cabinets, screenshots gibi dosyaları nereye kopyalayacağız? Eskiden rom’ları yerleştirdiğimiz dosya gibi bunlar için de ayrıca dosyalar vardı. 0.229 versiyonunda böyle bir dosya yok. Konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır? Teşekkürler.
Betül Şanlı 23 Ocak 2021
Ücretsiz kolay bir emülatör, oyunlarda baya fazla tavsiye ederim.
İsmail Çolak 15 Eylül 2020
Merhabalar bu mame32 bir türlü anlayamadım. XXX oyun xxx versiyon bir mame32 versiyonunda çalışıyor.
Diğer bir mame32 versiyonunda çalışmıyor. Ben istediğim oyunu oynamak için sürekli mame32 versiyonu mu indireceğim. Bana biri bunu açıklasın desin ki mame32 oyunu at açılmaz şu hatayı verirse şunu yap vs vs.
Moderatör 15 Eylül 2020
Selam İsmail Bey, mame için bu tümü için geçerli 32 bit ya da 64 bit rom dosyasını indirdikten sonra roms klasörüne yüklediğinizde listeden yüklemiş olduğunuz oyunu seçtiğinde çalışmaktadır.
Sitede mame romlarını kullanınız. Başka yerden indirdiğiniz rom dosyaları çalışmayabilir, bunu bilemeyiz. Sitede ki tüm mame rom dosyaları çalışıp çalışmadığı denerek yüklenmektedir. Çalışmayan mame rom dosyaları yoktur.
Musa Beşiktaş 23 Ağustos 2020
Bende oyunların yüklü olduğu kart var 32 lik, konsolda raspberry bu kartı bilgisayara taktıktan sonra bu oyunları laptopa nasıl yükleyebilirim. Kartta atari salonu oyunlarının nerdeyse tamamı vardır.
Moderatör 23 Ağustos 2020
Selam Musa Bey, Raspberry aygıtı ile bilgisayarda çalıştırma için teknik bilgi sahibi olan birisinden yardım almalısınız. Raspberry ile burada yüklemiş olduğunuz mame emülatör oyunları formatları farklı, farklıdır. Raspberry ile ayrıca ücret ödemek ya da sizde olduğu gibi Raspberry yüklemek uğraştırıcı bir işlemdir. Siteden basitçe mame oyunları indirebilirsiniz.
Hayati Yaygın 6 Haziran 2020
Bu programı tam ekran değil de pencerede oynamak için bir eklenti vardı qui mi gui mi ne, nerden indirebilirim?
Moderatör 7 Haziran 2020
Selam Hayati Bey, Mame emülatörü tam ekran olmadan oynarsanız oyun dalganır renkler bozulur ve oyunun zevkini almazsınız. Tam ekran özellikle oynamalısınız. Yazmış olduğunuz qui ne olduğunu bilmiyoruz, duymadıkta.
Mehmet Amaç 31 Mayıs 2020
Selam tekken te51-dvd 0.chd mame versiyonlu oyunu açamadım. DVD versiyonlu rom vs her şey yaptım oyun listede var fakat açılmıyor. Bu oyunu açabilen var mı ya da fikri konsola dönüştüren
Moderatör 31 Mayıs 2020
Sorunuz hakkında bilgimiz ne yazık ki yok Mehmet Bey. Sorunuza cevap yazan olursa direk onay vereceğiz bilginize sunarız.
Nazım Kültigin 3 Mayıs 2020
İyi akşamlar ben retropie kullanıyorum. Rom’ları indirdikten sonra mame dosyasını aktardım peki bios’lari nereye aktarıyoruz?
Moderatör 4 Mayıs 2020
İyi Akşamlar Nazım Bey, indirdiğiniz rom dosyası hangisi ise noegoe,cps1 ya da cps2 indirirken site başlığında yazar Mame klasörünü içerisinde roms klasörü içerisinde hangi romu indirdiyseniz o klasör içerine oyunun zipli halini aynen çıkarmadan yüklüyor mame oyun listesini açarak oyunu listeden arıyor ve açıyorsunuz.
Hakan Yorulmaz 22 Nisan 2020
Sizin siteden indirdiğim mame hiç açılmıyor. Bir önceki yorumda bahsettiğim gibi english not found diye bir yazı çıkıyor hiç açılmıyor.
Moderatör 22 Nisan 2020
Tekrar selam Hakan Bey, doğru rom klasörüne yüklüyorsunuz değil mi? Mesala neo geo rom dosyası ise roms klasörü içerisinde neogeo klasörüne açmadan direk indirdiğiniz şekilde yükleyeceksiniz.
Mame hiç açmıyor? Hangisini yaptınız olmadı bir örnek verin nerde sorun var beraber bakalım. İndirmeyi işletim sisteminiz bit sürümüne göre indirdiniz değil mi? 32 bit ise 32 indirme, 64 bit ise 64 bit olarak indirme yapmalısınız.
Moderatör 23 Nisan 2020
Hakan Bey, şu şekilde yapın örnek 64 bit olsun 64 indirin c sürücüne yükleyin orada çalıştırın.
C:\ yanına Mame yazın ve “Extract” tuşuna dokun. İndirmeyi C:\Mame olarak açacak oradan da mame64.exe 32 bit ise mame.exe dokunarak başlatacaksınız.
Resim de görüyorsunuz açtı. Sadece Extract diyerek mame klasörüne çıkardım ve başlattım.
Hakan Yorulmaz 21 Nisan 2020
Kaç tane emülatör yükledim açılmıyor. PC ye yeni format attım eksik kolan bir şey mi var acaba çözemedim english not found diye uyarı çıkıyor.
Moderatör 21 Nisan 2020
Selam Hakan Bey, siteden bu siteden bir tane rom dosyasını indirerek deneyin. Çalışmazsa detayları ile birlikte bildirin beraber bakalım.
Turan 15 Nisan 2020
Heralde bütün sitelerde aynı sorunlu rom geziyor veya ben biseyi eksik yapıyorum. Diğer romlar sorunsuz çalışıyor. Yıllar önce atari salonlarında oynadığımız bi oyun var dı rom unu buldum en az 10 farklı siteden farklı romlar indirdim fakat oyunu sağlıklı çalışmıyor. Grafikler sorunlu oyun ismi V goal soccer. Clone u v goal sca. Yine de emeğiniz için teşekkür ederim.
Moderatör 15 Nisan 2020
Turan Bey, sadece bazı romları ekledik. Açıkça söylemek gerekirse Mame emülatörde çalışmayan çok rom dosyası var.
Mame yerine Kawaks emülatör kullanabilirsiniz. Mame çok sorun veren bir emülatör programı ne yazık ki, önermiyoruz da!
Kawaks emülatörde tüm romlar sorunsuz çalışıyor ve roms, cps1 ve cps2 rom gibi alternatifler var. Farkındayız Mame’de olan oyunlar Kawaksta olmayabiliyor. Yine de sorunsuz olsun diyenler sitede Kawaks emülatörü Kawaks (WinKawaks) Emülatör Türkçe İndir sayfasından indirebilirler.
Turan 18 Nisan 2020
Tüm cevaplarınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar
Moderatör 18 Nisan 2020
Saolun Turan Bey, sizede iyi oyunlar.
turan 13 Nisan 2020
teşekkürler bilgiler için 217b emülatörünü indirdim mavi renkli mame.exe dosyasını çift tıklayınca açamıyorum. Sebebi ne olabilir sizce?
Moderatör 13 Nisan 2020
Selam Turan Bey, işletim sisteminizin detaylarını paylaşabilir misiniz? Normalde çalışıyor her iki bit sürümündede sorun yoktur. İşletim sistemi detaylarını birde uyarı mı alıyorsanız uyarıyı paylaşınız.
Önceden de şu işlemi yapınız. Name.exe dosyasında fare ile sağ menüden “Yönetici olarak çalıştır” menüsünden çalıştırmayı deneyiniz. Bizde ki 64 bit işletim sistemi olduğundan name64.exe yazıyor sizin işletim sisteminiz 32 bit ise name.exe yazar.
Turan 15 Nisan 2020
Tamam hocam kurdum çok teşekkür ederim.
yaşarcan 12 Nisan 2020
indirdikten sonra direk roms kalsörüne yükleyin arkadaşlar mame emülatörden de oyunu bulun çalışıyor çok basit yapamayan olursa bana yazabilir sorunuzu cevaplarım
Veli Özdamar 19 Nisan 2020
Oyunları bulmuyor.
Moderatör 19 Nisan 2020
Selam Veli Bey, oyunları bulunmuyordan ziyade çoğu oyunlar açılmıyor demek daha doğru olacaktır.
Yusuf 30 Mart 2020
Söylediniz gibi oyunu kurdum. Roomlari atıyorum oyunun içine görüyor fakat çalışmıyor. Şöyle hata buluyor (The selected machine is missing one or more required ROM or CHD images. Please select a different machine. dl-1425.bin (24576 bytes) – NOT FOUND (gsound_hle) Press any key to continue.)
Moderatör 30 Mart 2020
Selam Yusuf Bey, Rom dosyasını açıyor musunuz? Rom dosyalarında eksik var rom dosyasını açıyorsanız açmayınız bir de rom dosyaları salt okunur ise dosya özelliklerine girerek salt okunur kutusunu pasif ediniz.